Verbindend ouderschap

Wat is Verbindend Ouderschap?


Verbindend Ouderschap is te herkennen als: Natuurlijk Ouderschap, Bewust Ouderschap, Onvoorwaardelijk Ouderschap, Geweldloze Communicatie, Dr. Thomas Gordon methode
en…

…alle andere ‘naamloze’ vormen van ouderschap, waarbij de verbinding tussen ouder en kind centraal staat. Gezien en gehoord worden in behoeften en respect over en weer. Opgroeien in vertrouwen en verbondenheid.

Lees hieronder verder of ga direct naar de workshops.


Verbinding als je samen op de fiets een liedje zingt, als je je kind naar bed brengt, als je kind iets spannends gaat doen, als je samen een boekje leest…

Maar ook als je kind kwaad is, als het keihard huilt of als het iets doet dat jij echt geen goed idee vindt. En ook als jij moe of chagrijnig bent, ook als jij even geen zin meer hebt in het zoveelste gedoe.

Juist als het het moeilijkst is, is in verbinding blijven met jezelf en je kind zo belangrijk. Als jij dan naar jezelf durft te kijken, als jij kijkt naar wat jij nodig hebt en ziet wat je kind nodig heeft, dan kunnen jullie er โ€“ vanuit verbinding – uit komen.

Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je baby de hele nacht huilt en jij alleen nog maar wil slapen, als je kind niet naar school wil en jij wel werk te doen hebt, als je kind overdag niet wil eten, maar ’s nachts met honger bij je komt, als je na een lange dag zelf even aandacht wil, maar je je tiener dat juist van jou nodig heeft. Wat doe je dan?

En juist doordat je anders op wil voeden dan je (schoon) ouders, de buurvrouw of de ouders op school misschien doen, voel je je soms ook alleen in de zoektocht hoe je dit soort situaties het beste aan kan pakken. Want al die -goedbedoelde- adviezen van hen maken je soms alleen maar onzeker. Of juist strijdbaar: het kan ook anders hoor! Maar hoe precies, dat weet je soms ook niet.

Toen mijn zoon geboren was, was ik een tijd lang zoekend. Hij huilde veel, sliep weinig en vond het vreselijk als wij weg gingen en iemand anders even voor hem zorgde. Ik was de wanhoop en uitputting vaak nabij en ben door vele lagen gegaan.

Maar hoe graag ik ook oplossingen en handvatten wilde, ik kon me totaal niet vinden in de adviezen van het consultatiebureau: dat ik mijn zoon in zijn kamertje moest laten huilen en dan steeds om de vijf minuten terug moest gaan. En dan die tijd steeds verder oprekken. Het voelde vreselijk, die enkele keer dat we het probeerden: dit kon de bedoeling toch niet zijn?! Ik kon me ook niet vinden in de adviezen dat ik mijn kind zwaar overstuur bij de opvang achter moest laten. En zo voort. Ik voelde me onzeker: was ik nou gek of…?

En toen begon ik aan een van de boeken over bewust ouderschap- die ik nota bene al in mijn kast had staan- en vond daar eindelijk de toon en tips die ik zocht. Dit was voor mij ‘waar’, hier voelde ik me goed bij. ย Dit klopte met hoe ik mijn zoon wilde grootbrengen! Vanaf dat moment had ik mijn richting gevonden in opvoedland. Het begin van een mooie, hobbelige en inspirerende weg!

Graag wil ik voor jou en jullie een plek zijn waar je jezelf kan zijn, waar jouw manier van opvoeden begrepen en ervaren wordt en waar je weer energie en handvatten krijgt om die thema’s aan te pakken die je soms zo lastig vindt in de โ€“ dagelijkse- praktijk. Zodat je weer in jouw kracht, in verbinding met met jezelf en jouw kind(eren) verder kan. En dat geeft meer plezier, energie en harmonie in huis! ๐Ÿ™‚

Je kan een afspraak maken voor een individuele sessie of meedoen aan een workshop.