Workshops Verbindend Ouderschap

Workshops Verbindend Ouderschap

Workshop: ‘Welke kleur heeft jouw wolk?’

‘Geniet ervan!‘
staat op zo ongeveer elk kaartje dat verse ouders krijgen om ze met hun baby te feliciteren. Maar ‘ervan genieten’ is niet voor iedereen even makkelijk.
Sommige ouders zitten echt op een heerlijke roze wolk, waarin ze misschien wel moe, maar ook heel gelukkig zijn. Andere moeders krijgen maar geen band met hun kindje, zijn alleen maar moe, moe, moe en doodongelukkig. Of iets ertussen in…

Wat jouw beleving van deze tijd ook is…
Heb jij behoefte om even stil te staan bij JOU?
Vind je het fijn om andere moeders te ontmoeten, om ervaringen te delen, om uit te wisselen? En op een creatieve manier je gevoelens een plek te geven?

lees meer over deze workshop.

Workshop: ‘Omgaan met huilen en boze buien’

Weet je niet goed hoe je om kan gaan met het (vele) huilen van je kind(je)? Ben je de wanhoop soms nabij? Probeer je vooral te zorgen dat het huilen stopt?

Zou je willen weten hoe je kan reageren als je kind(je) in een boze bui belandt, waar het niet zomaar weer uitkomt? Wil je leren hoe je ruimte kan geven aan de gevoelens van je kind, terwijl je ook goed voor jezelf zorgt? Want, poeh, wat kan zo’n bui slopend zijn! Voor iedereen…

Geef je kind een stevige basis van vertrouwen mee door (anders) om te leren gaan met huilen en boze buien. Daar heeft je kind -met jullie- een leven lang plezier van.

Lees meer over deze workshop.

Workshop: ‘Van strijd naar harmonie’

“Pff… het was weer eens zo’n dag… steeds weer dat gedoe!” Je wil geen strijd meer, het put je uit.

Bijvoorbeeld: jij wil aan tafel, maar je kind gaat rustig door met de Duplo. Je hebt nu al drie keer gezegd dat jullie gaan eten, maar hij komt niet. Je hebt je best gedaan op het eten, maar nu staat het koud te worden. “Het eten wordt koud”. Oh… je hebt zelf zo’n honger, maar je wil zo graag gezellig samen eten… Je ziet de Duplo toren steeds hoger worden.  Je bent het helemaal zat. “Kom nou!”, schreeuw je dan toch ineens,  terwijl je eigenlijk helemaal niet wil schreeuwen tegen je kind. Je voelt je er meteen rot over.

Hoe zou je zo’n soort situatie anders aan kunnen pakken? We gaan in deze workshop concreet oefenen met die situaties die jij lastig vindt, waarin strijd ontstaat. Delen, aan de slag en ook lachen om het gedoe af en toe! Eenmaal thuis weet je de situaties handiger om te buigen!

Lees meer over deze workshop.