Over mij

Over mij & in jouw kracht

“Wat is mijn talent?” vroeg ik me als onzekere puber wel eens af. “Jij bent goed met mensen,” zei mijn moeder dan. Pff, wat had ik daar nou aan… Ik wilde ook wel mooi kunnen zingen of dansen, snel kunnen zwemmen of steengoed in wiskunde zijn.

Ja, ik kon intens genieten van het contact tussen mensen, was al jong gefascineerd door gedrag, wilde op mijn 11e al een cursus ‘kindertekeningen analyseren’ volgen, paste vanaf mijn 13e op bij een aantal gezinnen in de buurt, begeleidde vanaf mijn 17e zomerkampen voor kinderen en tieners en gaf op de middelbare school geregeld adviezen aan leraren die het moeilijk hadden met de klas of zichzelf. Verder was ik al heel jong bezig met mijn eigen ontwikkeling en bewustwording. Ik was daarin leergierig en vroeg wijs. Maar was dat een talent?!

Inmiddels weet ik dat dat zo is en ben ik er erg blij mee!

(foto: Saskia op de Weegh)

Achtergrond
Een jaar Toegepaste Psychologie, een studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, een Holistische therapieopleiding en werkervaring in kinderopvang, recreatie, welzijnswerk en onderwijs, brachten uiteindelijk een schat aan kennis en ervaring samen in mijn praktijk, die ik de naam ‘Second Wind’ gaf.

Met mijn spontaniteit, openheid, betrokkenheid en af en toe even lekker gek doen, geef ik mijn eigen draai aan de trainingen en individuele sessies die ik geef. We werken aan serieuze thema’s, dus pittig wordt het af en toe ook wel. Ik zoek daarin altijd de juiste balans.

Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak bij mij. Ik ben gezegend met een groot inlevingsvermogen en intuïtie. Bovendien kan ik me van mijn kinder- en tiener- en adolescentenjaren niet alleen heel veel herinneren, ik weet nog hoe het voelde.
Inmiddels heb ik zelf ook een prachtige eigenzinnige zoon en ken ik het ouderschap nu ook van binnenuit. Ik weet hoe het is bezorgd te zijn om je kind, doodmoe te zijn, het even niet meer te weten, maar ook hoe diep de liefde kan voelen en de dagelijkse genietmomentjes die je energie geven.

Door mijn ervaring als ouder en therapeut en daarbij de voelbare herinneringen die ik heb aan mijn kindertijd, kan ik veel voor ouders en kinderen betekenen en daarnaast als brug fungeren tussen ouder en kind.

Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Natuurlijk Ouderschap, Onvoorwaardelijk Ouderschap en Bewust Ouderschap. Gegrepen werd ik door deze manieren van opvoeden, die aansloten op wat ik geleerd en ervaren had tijdens mijn therapie opleiding. Ik zag de invloed ervan op mijn kind en op andere kinderen. Zittend aan de rand van de zandbak in de speeltuin, voelde ik: dit wil ik andere ouders meegeven.
En dat noem ik Verbindend Ouderschap.

In jóuw kracht opgroeien, dat is wat ik elk kind en jongere gun! Vol zelfvertrouwen, weerbaarheid, eigenheid en plezier de wereld in. Dat gaat niet altijd vanzelf. Waar er een steuntje in de rug nodig is, kan ik in beeld komen. De faalangst of onzekerheid aanpakken, oefenen in durven fouten maken, groeien in zelfvertrouwen en opkomen voor jezelf. Trainen van je lef-spier (wist je dat die bestond?;-)) en jezelf laten zien. Zodat je (kind) helemaal zich/jezelf durft te zijn!

In jóuw kracht opvoeden is wat ik elke ouder gun. Soms weet je het gewoon even niet meer, ben je steeds moe, draai je steeds in hetzelfde cirkeltje, is er veel strijd in huis of zoek je concrete handvatten voor een situatie thuis of op school. Bijvoorbeeld als je kind niet naar school of opvang wil, er altijd gedoe is met bijvoorbeeld eten of slapen of je de verbinding met je puber helemaal kwijt aan het raken bent. Wees welkom om samen naar nieuwe wegen te zoeken, waarop jij (weer) in jouw kracht op kan voeden en er kan zijn voor je kind(eren) en jezelf! Dat geeft nieuwe energie en plezier in huis!:-)

Naomi Steinen