Workshop Van strijd naar harmonie

Workshop Van strijd naar harmonie

“Pff… het was weer eens zo’n dag… steeds weer dat gedoe!” Je wil geen strijd meer, het put je uit.

Bijvoorbeeld: jij wil aan tafel, maar je kind gaat rustig door met de Duplo. Je hebt nu al drie keer gezegd dat jullie gaan eten, maar hij komt niet. Je hebt je best gedaan op het eten, maar nu staat het koud te worden. “Het eten wordt koud”. Oh… je hebt zelf zo’n honger, maar je wil zo graag gezellig samen eten… Je ziet de Duplo toren steeds hoger worden. Je bent het helemaal zat. “Kom nou!”, schreeuw je dan toch ineens, terwijl je eigenlijk helemaal niet wil schreeuwen tegen je kind. Je voelt je er meteen rot over.

Of… jullie staan op het punt om op pad te gaan… je kind staat er op zelf zijn schoenen aan te trekken. Maar het gaat niet zo snel…Je ziet de tijd weg tikken en wordt ongeduldig…”Zal ik je even helpen?” vraag je, terwijl je de irritatie probeert niet te laten doorklinken. “NEE, ik doe het zelf” De eerste schoen is nog niet eens aan en je had al weg moeten zijn. Je probeert je irritatie nog zachter te maken door diep in en vooral uit te ademen… Maar het helpt niet echt meer… “We moeten NU weg” zeg je en je begint net iets te hardhandig de schoenen aan de voeten te sjorren. Wat natuurlijk heel veel protest oplevert. Met een beetje pech volgt nu een driftbui, waar je nog wel even zoet mee bent. In het gunstigste geval komen jullie veel te laat met allebei een rood hoofd aan op de plaats van bestemming.

Hoe zou je zo’n soort situatie anders aan kunnen pakken? We gaan in deze workshop concreet oefenen met die situaties die jij lastig vindt, waarin strijd ontstaat. Delen, aan de slag en ook lachen om het gedoe af en toe! Eenmaal thuis weet je de situaties handiger om te buigen!

Dat geeft meer rust, ruimte en plezier!