Workshop Welke kleur heeft jouw wolk?

Welke kleur heeft jouw wolk?

Geniet ervan!‘ staat op zo ongeveer elk kaartje dat verse ouders krijgen om ze met hun baby te feliciteren. Maar ‘ervan genieten’ is niet voor iedereen even makkelijk.
Sommige ouders zitten echt op een heerlijke roze wolk, waarin ze misschien wel moe, maar ook heel gelukkig zijn. Andere moeders krijgen maar geen band met hun kindje, zijn alleen maar moe, moe, moe en doodongelukkig. Of iets ertussen in…

Niet gek ook…

Je wereld staat op z’n kop, je ziet scheel van de slaap, moet nog helemaal ‘ingewerkt’ worden in de wereld van een baby en moet by the way ook nog even je bevalling verwerken en, o ja, daar nog van uitrusten. Eh… en dat terwijl je bijna continu beschikbaar moet zijn, omdat uit jouw borsten zijn uitgebalanceerde voeding komt. En dat misschien wel tien keer per dag en ’s nachts ook nog een aantal keer.

Tenminste, als dat lukt, misschien ben je wel voor de zoveelste keer met de lactatiedeskundige aan het bellen, omdat je kindje te weinig binnen krijgt, niet goed hapt of juist steeds zijn gezichtje volgespoten krijgt met jouw melk, die er een beetje te enthousiast uitkomt.

En genieten, ja, dat doe je af en toe wel hoor, als je kleintje slaapt en je naar dat lieve mensje kijkt dat wonderbaarlijk genoeg toch echt in jou zo groot gegroeid is en dat jij op de wereld hebt gezet. Wow, even staat de wereld stil…

Om daarna weer keuzes te moeten maken: zal ik ook even gaan slapen of nu eindelijk even die was met 30 hydrofiele luiers ophangen, die al uren in de wasmachine staat te wachten, die grote afwas van gisteravond nog wegwerken of even opzoeken wat dat eigenlijk kan betekenen: steeds die groene poep…

Tegen de tijd dat je de was hebt opgehangen, voel je pas hoe moe je echt bent en denk je: en dan nu nog even slapen! Je ligt net, voelt dat je bijna in slaap valt en dan… is je pasgeboren wonder weer wakker. Oef, zo gaar als een boontje begin je aan de zoveelste voeding van de dag. Gelukkig voelt dat wel als een knus momentje en doe je je ogen dicht om ervan te genieten en nog een klein beetje rust mee te pakken… Maar oh, wat zou je graag nog echt een uurtje slapen…

Wat jouw beleving van deze tijd ook is…
Heb jij behoefte om even stil te staan bij JOU?
Vind je het fijn om andere moeders te ontmoeten, om ervaringen te delen, om uit te wisselen? En op een creatieve manier je gevoelens een plek te geven?

Wees dan welkom in de workshop: Welke kleur heeft jouw wolk?

Naast ruimte voor verhalen is er ook ruimte voor expressie: met pastelkrijt maak je een tekening van ‘jouw wolk’. Is jouw wolk roze, zoals je zo vaak hoort zeggen? Of donkergrijs met een roze randje? Geel, met oranje en heftig paars? Gifgroen? Heel licht en ruim of vol en zwaar? Of….?

Je bent welkom met alles wat er is! Van puur geluk tot wanhoop en frustratie en alles wat er tussenin zit…

Ook als de babytijd (totdat je kindje 1 jaar is) al langer geleden is, kan het fijn zijn deze periode- en jouw beleving ervan- alsnog te delen en een plek te geven.

Wil je juist liever niet in een groep, maar wel graag individueel stil staan bij JOU, dat kan ook. Je bent van harte welkom!

Reacties van deelnemers, enkele dagen na de workshop

“Een warm bad van herkenning en erkenning.”

“Wat het me gebracht heeft? Ruimte om met mildheid te kijken naar alle gevoelens omtrent het moederschap van het afgelopen jaar. Dankzij het delen onderling voel ik me ook minder alleen, de herkenning is heel steunend.”

“Het tekenen met krijt leek me van te voren het minst prettig, maar het tegendeel bleek waar. Het hielp om de hele periode nogmaals te overdenken, waardoor dingen ‘lichter’ werden.”

“Door jezelf kwetsbaar op te stellen, voelde het voor mij heel gelijkwaardig.”

“Ik vond het super fijn. Een mooi moment van emoties en ervaringen delen, herkenning. Ik voel me emotioneel opgeladen + energie!”

“Ik vond je begeleiding erg prettig, open en warm. Fijn hoe je onze emoties en verhalen de ruimte gaf.”

“Ik vond het een heel waardevolle mooie workshop!”